Gânduri pentru sufletul meu

actualizat – 22.12.2021 11:50 – 🧑 –
“Gândul este forma de comunicare a sufletului cu sine însuşi.” – Platon
“Trupul e forma pe care o ia gândul, după cum gândul e forma pe care o ia sufletul.” – Gustave Flaubert
“Gândul e manifestarea infinitului fără de spaţiu şi timp.” – Ioan Gyuri PascuMiercuri
22.12.2021

 

Despre gândurile care nu ne dau pace

“Din cele aproximativ 60.000 – 80.000 de gânduri pe care le avem în medie pe zi, știm că 80% sunt negative. Asta înseamnă aproximativ 2.700 – 3.300 de gânduri pe oră, din care 2.150 – 2.600 sunt negative. Principiul de bază este acela că modul în care gândim antrenează o emoție, care la rândul ei ne face să ne simțim anxioși, frustrați, triști etc. și care în definitiv ne determină să acționăm într-un anumit fel. Dacă însă am reuși să identificăm gândurile care nu ne servesc și le-am putea combate, cum ne-am modifica starea?

În psihoterapia de sorginte cognitiv-comportamentală, un important capitol îl reprezintă recadrarea cognitivă – adică felul în care ne modificăm gândurile, astfel încât să ne simțim și să ne comportăm benefic. Dr. Aaron T. Beck (fondatorul abordării cognitiv-comportamentale) a identificat în practica sa cu pacienții ceea ce a numit „gânduri automate“ și s-a concentrat astfel asupra modalităților de a identifica, evalua și a răspunde acestor cogniții. Cunoscând câteva reguli de bază, fiecare dintre noi ar putea adopta ceea ce (din punctul meu de vedere) este o igienă mentală la fel de necesară precum spălatul pe dinți sau dușul.

Mai multe amănunte despre gândurile automate găsiți AICI

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Marți
14.12.2021

 

Despre iubirea adevarată

“Să ne facem bine înţeleşi : iubirea nu înseamnă doar fericirea aia haotică şi “fluturi în stomac” .

Ea mai aduce din când în când şi tristeţe şi lacrimi, nesiguranţă şi da, multe, atât de multe întrebări!!
Dar nu înseamnă că se duce, că dispare ca fumul.
Odată născută, foarte greu este să o mai renegi . Asta e viaţa …

Se poate întâmpla ca unele lucruri cărora noi nu le dăm importanţă, în ochii celui iubit să se reflecte ca fiind o greşeală din partea noastră. Situaţii frecvente de altfel, pentru că noi suntem fiinţe cu personalitate diferită, gândire distinctă, caractere formate independent de ceilalţi, percepţii personalizate.

Însă consider că, atâta timp cât există sinceritate şi deschidere din partea amândurora către comunicare şi puterea de a privi şi prin ochii celuilalt, multe dintre problemele care de fapt, există doar în aparenţă, pot fi rezolvate. Asta ţine de maturitate.

De asemenea, sunt situaţii în care unul dintre cei doi poate comite o greşeală. (NU mă refer la infidelităţi, care sunt de neiertat !!!) Este necesar ca, pentru a păstra armonia de cuplu, să găsim în noi puterea de a o recunoaşte nu doar faţă de noi înşine, ci şi faţă de partener . O altă formă a respectului. În egală măsură sunt de părere că partenerul nu este îndreptăţit însă, să reproşeze ulterior, iar şi iar, această greşeală.

O relaţie este greu de menţinut şi dezvoltat, în timp. Dacă la început totul pare uşor, prin faptul că ambii au acei mii de fluturaşi în stomac şi văd totul în roz, ea este extrem de complicată prin diversele situaţii care se ivesc. Împrejurări care pun la încercare cuplul, pun la încercare trăinicia sentimentelor şi mai ales, dorinţa de a fi împreună pe termen lung. Trebuie să se înveţe unul pe altul, trebuie să se iubească nu doar cu acele minunate calităţi care i-au încântat ci, în primul rând, să îşi accepte, unul altuia, imperfecţiunile. Apoi să ştie cum să înveţe unul de la celălalt. Pentru că, într-o relaţie, întotdeauna există lecţii şi ambii trebuie să ştie cum să înveţe de la partener.

Nu susţin schimbări de esenţă, ci cred că oricine poate să aibă lecţii învăţate corect pentru o anumită etapă a vieţii sale, însă incorecte pentru o altă etapă viitoare din viaţă. Şi atunci se impune a fi schimbate, sau măcar puse în concordanţă cu “noul”, cu prezentul.
E corect să le avem în vedere, până la urmă înţelepciunea noastră din istoria personală ne-o construim, însă este greşit să formăm etaloane prin care să privim, apoi, toată viaţa.

Eu cam aşa văd o relaţie, în câteva cuvinte … O relaţie, cu istoria mea dusă, ca pe un geamantan, în mână, peste tot .
Ca să ajung să gândesc în acest fel, am căscat bine ochii nu numai la mine ci şi la tot ce a fost în jurul meu, de-a lungul timpului.”

https://www.facebook.com/permalink.php story_fbid=2319547778107153&id=1460434020685204

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Duminică
05.12.2021

 

M-am regăsit în aceste rânduri…

NU MI S-A MAI INTAMPLAT NICIODATA PANA ACUM, SA SIMT IUBIREA PRIN TOTI PORII

“Sa simt acea conexiune magica, care ma leaga de EL printr-un fir invizibil…
N-am mai simtit niciodata pana acum, atat de multa bucurie pentru bucuria celui de langa mine. Pentru fericirea lui, pentru zambetul lui cald, bun si plin de iubire.

N-am mai simtit niciodata pana acum, atat de multa fericire si liniste interioara. O, da! Aceasta este iubirea pe care o cantau poetii… Acum am inteles. Si sunt recunoscatoare vietii pentru ca mi-a dat sansa sa o traiesc. Iar mie, pentru ca mi-am ingaduit să fiu fericita.

N-am mai simtit niciodata pana acum, atat de multa iubire care sa-mi invaluie protector sufletul. Care sa-mi ofere TOTUL, plina de generozitate si de blandete.

Pana nu demult, credeam ca iubirea este un sentiment supraevaluat. Nu intelegeam de ce, ceea ce consideram eu pana in acel moment a fi dragoste, nu era deloc suficient pentru mine. Credeam ca am eu o problema, ca imi doresc, poate, imposibilul, dar de fapt ceea ce simteam eu era orice altceva, dar nu iubire adevarata.

ABIA ATUNCI CAND IUBESTI ITI DAI SEAMA CE INSEAMNA SA… IUBESTI!

Pana atunci doar crezi, doar ti se pare, doar speri sau iti doresti sa fie…
Cand simti ca dupa nebunia primilor ani iubirea se accentueaza in loc sa se diminueze, doar atunci poti sa intelegi cu adevarat ce inseamna dragostea. Pana atunci…

Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt ceea ce credeam ca nu poate fi simtit.

Iti doresc sa ai parte si tu de iubire adevarata… Daca nu ai simtit-o pana acum, caut-o! Merita!

Cum iti dai seama daca este sau nu, dragoste reala? Cand iubesti cu adevarat, nu te intrebi, STII!

https://repere.eu/2020/08/11/nu-mi-s-a-mai-intamplat-niciodata-pana-acum-sa-simt-iubirea-prin-toti-porii/

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Marți
23.11.2021

 

Nu minți niciodată pe cineva care are încredere în tine și niciodată să nu ai încredere în cineva care te minte

Da, a fi sincer nu este neapărat întotdeauna cel mai ușor de făcut în această viață. Uneori, a fi sincer înseamnă a fi nevoit să te pui într-o poziție de compromis sau vulnerabilitate. Și alteori, a fi cinstit înseamnă a avea de rănit persoana pe care o iubești cel mai mult din lume cu adevărul.

S-ar putea să doriți să mințiți pentru a vă salva de jenă, de stângăcie sau de orice fel de necazuri. Dar iată: sinceritatea este singura politică pe care trebuie să o urmezi când vine vorba de iubirea adevărată. Da, poate fi foarte tentant să spui câteodată o mică minciună.  Cu toate acestea, va trebui să lupți împotriva acestei dorințe. Va trebui să vă abateți de la toate aceste tentații.

Trebuie să fii suficient de puternic pentru a admite atât față de tine, cât și față de persoana pe care o iubești că ești imperfect. Și trebuie să fii suficient de curajos pentru a încerca să câștigi iertarea acestei persoane. La urma urmei, la sfârșitul zilei, toți vom fi predispuși să greșim ici și colo. Și ne putem simți vinovați pentru o mulțime de lucruri pe care le facem. Dar trebuie să știți că Singurul mod prin care vă puteți absolvi de acea vinovăție este dacă veți fi cinstit.

Sigur, poți face o greșeală din când în când. Nimeni din lumea asta nu se așteaptă să fii perfect.  Greșelile fac parte din joc. Cu toate acestea, minciuna va fi întotdeauna inacceptabilă. În timp ce o greșeală este ceva pe care îl poți comite o singură dată și în cele din urmă să înveți; minciuna este o alegere conștientă pe care o faceți de fiecare dată când participați la ea. Ori de câte ori minți pe cineva, faci în mod deliberat ceva ce știi că va răni persoana respectiva.

Când minți, te angajezi într-un act egoist. Nu vă gândiți la dorințele personale, sentimentele și procesele de gândire ale partenerului. Când te angajezi într-o minciună, scuipi în esență în fața încrederii partenerului tău pentru tine. Te angajezi într-un flagrant act de trădare. Și, de asemenea, nu vă respectați partenerul, considerându-l nedemn de adevărul pe care îl rețineți în mod deliberat.

https://randuripentrutine.eu/nu-minti-niciodata-pe-cineva-care-are-incredere-in-tine-si-niciodata-sa-nu-ai-incredere-in-cineva-care-te-minte/

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Miercuri
17.11.2021

Dragostea mea, Ana

 

Un soldat american, înainte de a pleca pe front, s-a dus la bibliotecă și a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decât cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donată bibliotecii de către persoana care scrisese comentariile. Așa că numele și adresa ei erau scrise pe carte.

Plecat pe front, a decis să-i scrie acestei doamne. I-a spus cât de mult l-a impresionat cartea și ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cărții. Și ea i-a scris înapoi. Așa au început să corespondeze și, cu cât își scriau, relația lor devenea din ce în ce mai puternică.

Într-una din scrisori, el i-a scris și a rugat-o să-i trimită o fotografie. Ea i-a spus că dacă se simte apropiat de ea și dacă dragostea lui este adevărată, nu va conta cum arată. Așa că nu i-a trimis nicio fotografie.

Când s-a terminat războiul și el s-a întors în SUA, și-au dat întâlnire în New York, în Grand Central Station. Ca să se recunoască, ea l-a rugat să țină cartea în mână, iar ea va avea un trandafir.

Așa că în acea zi, într-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte în mână căuta o femeie cu un trandafir în mână. Vă dați seama ce așteptări avea? Era pe punctul de a-și găsi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o văzuse niciodată.

Așteptând, a văzut o fată superbă îmbrăcată într-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a îndreptat către el și… era minunată. Era dincolo de orice imaginație. Iar el s-a uitat și a văzut că ea nu avea niciun trandafir.

Lângă el s-a oprit o doamna mai în vârstă. Avea un trandafir în mână.
Vă puteți imagina? Tânăra superbă și doamna care nu arăta foarte bine, dar cu un trandafir în mână. Și nu era frumoasă, chiar destul de neatrăgătoare și îmbătrânită. Voi ce ați fi ales?

Persoanei cu trandafirul îi știa sufletul de care se îndrăgostise. Așa că s-a îndreptat spre doamna cu trandafirul, în timp ce tânăra frumoasă s-a oprit la câțiva pași de el, l-a privit și l-a întrebat:
– Vii cu mine soldat?

Iar inima lui era sfâșiată. Decizii. Alegeri. S-a gândit un minut. În timp ce tânăra se îndepărta de el, lucrurile corecte l-au determinat să aleagă: și-a continuat drumul către persoana mai în vârstă care ținea trandafirul în mână, s-a apropiat de ea și i-a zis:
– Bună ziua, și a invitat-o la cina.
Iar aceasta i-a spus:
– Fiule, nu știu ce se întâmplă aici, dar tânăra îmbrăcată în verde care tocmai a trecut pe lângă tine, m-a rugat să țin în mână acest trandafir și mi-a spus că, dacă vei veni la mine, să-ți spun că te așteaptă la restaurant …

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Luni
08.11.2021

 

Intr-o seara, un batran indian Cherokee i-a povestit nepotului sau despre o lupta care se da in interiorul oamenilor din vremuri stravechi. Asezandu-se langa copil, batranul i-a spus:

“Fiule… lupta este intre doi lupi care se regasesc in interiorul fiecaruia dintre noi.

Unul este bun: El este bucuria, linistea, iubirea, speranta, sinceritatea, blandetea, empatia, adevarul, compasiunea, curajul si increderea.

Iar celalalt… celalalt este ingrozitor: El este furia, invidia, gelozia, amarul, regretul, lacomia, aroganta, vinovatia, resentimentul, mandria, minciuna, superioritatea si egoul.”

Copilul, privind focul din fata lor s-a gandit pret de un minut iar apoi, intorcandu-se catre bunic, l-a intrebat:
“Si care lup castiga?…”
Bunicul, cu ochii in zare, a raspuns simplu:
Castiga cel pe care il hranesti.

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Luni
13.09.2021

 

Nu ești o victimă. Trebuie să ții minte că ai în totalitate controlul asupra vieții tale.

Oamenii rămân blocați adesea în relații toxice sau disfuncționale, găsindu-și sau inventându-și scuze.
Obișnuiești să le spui celor din jurul tău povești despre cum partenerul tău profită de tine? Dacă răspunsul este da, trebuie să te oprești. Victimizarea nu este nici sănătoasă și nici atrăgătoare.
Amintește-ți tot timpul că nu ești o victimă, ci ai controlul total asupra vieții tale.

Trăiește cu un scop. Acordă-ți timp în fiecare zi: găsește câteva minute în care ești doar tu cu tine însăți.
Gândește-te ce nevoi ai în viață, ce anume te face să te simți mai bine sau mai rău. Ce-ți lipsește? Ce ai putea îmbunătăți? Ce te împlinește sau te-ar putea împlini? Nu trebuie neapărat să meditezi, ci doar să faci un pic de introspecție programată și să fii cinstită cu tine însăți.

Poți fi acea persoană care face lucrurile să se întâmple. Să trăiești cu un scop înseamnă să ai curajul de a te apuca de lucrurile care ți se par dificile, pentru ca apoi să te bucuri de recompense. Așa că renunță la orele interminabile de privit în gol la televizor sau de citit newsfeed-ul de la Facebook.
Când faci exerciții, de exemplu, scapi de anxietate și de stresul acumulat peste zi și îți încarci bateriile.
Când mănânci alimente sănătoase, faci un bine corpului tău. La fel poți face și cu mintea ta.

Așa că fă spațiu în mintea ta pentru familie, prieteni, parteneri și gânduri pozitive. Și, mai ales, pentru tine însăți.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=116461113812752&id=101088802016650

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Vineri
27.08.2021


În drumul vieţii, nu uita:
Credința lasă în urmă deznădejdea, binele îți e mereu la-ndemănă, pentru ca frumosul să pună mereu urâțenia pe fugă.

Să nu depinzi prea mult de cineva în viața asta.

Chiar şi umbra ta te părăseşte când eşti în întuneric.

Nu lăsa niciodată tristețea din trecut şi teama pentru viitor să-ți distrugă fericirea din prezent.

https://www.facebook.com/photo?fbid=142959514511905&set=a.121903659950824

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Vineri
13.08.2021

 

De vor veni Supărările, să le spui că ai plecat spre un castel cu turnuri albe. Ele se sperie de tot ce seamănă cu lumina zilei.

De vor veni Grijile, să-ți pui la poartă de pază un zâmbet, sau poate două. Sunt câini credincioși care sfâșie hoții de vise.

De va veni Deznădejdea, să o alungi cu ramuri de Speranță. Știi tu, sunt ramurile acelea crude care nasc veșnic muguri. Să le fluturi de trei ori spre răsărit să li se împrăștie parfumul de tămâie.

De vor veni Tristețile, Bătrânețea, Boala sau oricine asemeni lor, să te prinzi de mână cu Copilăria, să o ții strâns și să nu-i dai drumul.

O să te molipsești cât ai clipi de Speranță și n-o să mai scapi orice s-ar întâmpla…

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Joi
22.07.2021


”Iubirea este un fum făcut din arborii suspinelor.
Purificată, e un foc în ochii celor ce se iubesc.
Tulburată, este o mare hrănită cu lacrimile celor ce se îndrăgesc.
Şi încă ce mai e?
E nebunia cea mai înţeleaptă, fierea ce înăbuşă, dulceaţa ce ne mântuie.”

William Shakespeare

https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Vineri
09.07.2021


💎…Tu, călătorule din această lume, nu uita… că fiecare zi este o bucățică din viață…
💎 …Ziua începe și se termină, fără ca noi să vrem aceasta….
💎…Nu suntem noi stăpânii timpului.
Dar putem să dăm sens la fiecare minut din viața noastră….
💎….Să nu irosim timpul, pierzând clipe prețioase, căci nimic nu se mai întoarce înapoi…
💎Va exista întotdeauna cineva care va râde in spatele tău, dar va exista și cineva care va plânge alături de tine….
💎Va exista întotdeauna cineva care să te urască, dar va exista și cineva care să te iubească câtuși de puțin…
💎Va exista întotdeauna cineva care se va hrăni cu lacrimile tale, dar va exista și cineva care se va hrăni cu zâmbetul tău …
💎Va exista întotdeauna cineva care vrea să aibă ceea ce ai tu, dar și cineva care să-ți dăruiască din puținul lui……
💎Va exista întotdeauna cineva care vrea să te vadă la pământ …distrus……Iar tu ?
❤Învață regulile vieții și înșeală-le toate așteptările❤
…Viața este cea mai mare afacere…
O primești gratis !
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
Gabriela

https://www.facebook.com/6.Gabriela.Brigi.19/photos/a.1349516348503661/3759423910846214/
https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Miercuri
30.06.2021


Iubirea nu înseamnă să faci totul perfect.
Iubirea înseamnă să faci ceea ce simți, iar asta să fie suficient pentru a aduce zâmbete și împlinire pe chipul persoanei de lângă tine.
Iubirea înseamnă ca fiecare atingere și fiecare privire să stârnească momente unice, momente de împlinire și momente care să nu fie uitate.
Iubirea nu înseamnă doar să stai lângă o persoană, iubirea înseamnă să trezești în acea persoană, cel mai pur și frumos sentiment, acela de dragoste sinceră, curată, dragoste a sufletului și a întregii ființe.
Iubirea înseamnă să reușești să faci persoana iubită să se dedice în totalitate, cu mintea, cu sufletul, cu tot ceea ce are ea mai frumos …
https://www.youtube.com/watch?v=SFLT3BxdXPw

Vineri
25.06.2021


Parfumul fericirii

“De vrei să afli fericirea
Și viața s-o trăiești din plin,
Admiră-i lunii strălucirea
Fără obidă sau venin!”
(Alin Dumitrescu)
Dacă fericirea ar fi o cafea, am fugi cu toţii la tonomate, formând cozi infernale, căutând disperaţi prin buzunare după mărunţiş.
Dar… nu este!
Pe lume venim cu mâinile goale, poate de aceea suntem aşa speciali.
Nu avem nevoie de baghete magice să schimbăm lucruri, ci doar de două mâini calde, gata să ofere mângâiere, gata să clădească…
Să iubească !!!♥️
“Să ai o viață-nflacărată
Nu trebuie sa fii în frunte.
Căci fericirea adevarată
O afli-n lucruri mărunte!”
https://www.youtube.com/watch?v=2bk785Udkuc

Marți,
15.06.2021


“Nimeni nu plecă de aici în viață.
Deci, te rog, încetează să te tratezi pe tine însuți cu o gândire ulterioară.
Mănâncă mâncare delicioasă.
Plimbă-te prin soare.
Sari în mare.
Spune adevărul pe care îl porți în inimă ca pe o comoară ascunsă.
Fii prostuț. Fii bun. Fii ciudat. Nu este timp pentru nimic altceva “.
Anthony Hopkins

https://www.youtube.com/watch?v=2flJfAORjM8

11.06.2021


“…O ANALIZĂ
( despre ce înseamnă dragostea și cum este privită ea,în diferitele etape ale vieții.)

…Nu cred că dragostea e greu de găsit, ci noi suntem nepregătiți să o primim….
♥️

De dragoste…❤

Nu știu cum iubesc alții.❤

Sincer, nici nu mă interesează.

Pentru mine, însă, iubirea trebuie să fie profundă, nebună, cu fluturi în stomac, nopți nedormite, lacrimi și drame din nimic, cu zâmbete , bâlbâieli și emoții.
O dulce nebunie care să te răscolească până în profunzimile creierului, nu numai să răscolească hormoni…
 
La 20 de ani, visezi un prinț înalt, brunet, bine clădit, șarmant și manierat.
Totul se învârte în jurul fizicului, hainelor și locurilor ce le frecventează. Iar dacă băiatul posedă și o mașină cu mulți cai putere sub capotă,e chiar El,,,cel din vise!
Asta, până te trezește realitatea…
 
La 30 de ani, deja se schimbă puțin scara de valori, ca și pretențiile…
Acum nu mai primează așa mult aspectul fizic, cât stabilitatea.
Realizările lui, siguranța și confortul ce le poate oferi.
Și, bineînțeles, maturitatea acestuia, pentru că, bărbații de cele mai multe ori sunt doar niște adolescenți întârziati, mult mai puțin siguri pe ei decât lasă să se vadă, veșnic în căutarea noului, a adrenalinei și sentimentului de „acasă ” în brațele unei femei.
 
💎…Da, doamnelor și BĂRBAȚII…iubesc!
Și ei SUFERĂ, caută, au neliniști și dureri, la fel ca noi…💎
🌿Ascunse bine sub măști condescendente, sentimentele bărbaților pot ului prin profunzime și durată și pot erupe când te aștepți mai puțin… 🌿
 
❤Dragostea face victime în ambele tabere, fără deosebire…
Dar, dincolo de orice așteptări și socoteli făcute, dragostea te sfidează și inima ta devine prizonieră când nici măcar nu te aștepți.
 
Și uite așa, nu mai contează dacă are minim 1.80, nici dacă nu are părul negru și ochi albaștri.
Dintr-o dată găsești că părul grizonat are șarm, că înălțimea nu are nici o importanță, iar culoarea ochilor poate fi oricare, atâta timp cât te oglindeștei doar tu în ei.
Iar dacă zâmbetul lui îți este destinat, visele au ca numitor comun „noi”, viitorul se definește „împreună ”, atunci chiar ai câștigat la loterie.
Loteria viselor…!
 
❤De ce e dragostea atât de greu de găsit?
Sau nu ea e greu de găsit ci noi suntem mult prea orbi, orgolioși sau temători să o recunoaștem…
 
Pentru că suntem imaturi și total nepregătiți pentru ceva ce așteptam să ni se întâmple dar nu facem nimic pentru asta.
 
De cele mai multe ori dragostea moare chiar sub ochii noștri iar noi suntem mult prea ocupați cu testările, jocurile infantile sau cariera.
 
Și … a doua oară nu mai întâlnești nimic asemănător iar viața îți trece măcinată de regrete.
Nu, nu cred că dragostea e greu de găsit ci noi suntem nepregătiți să o primim.
Niciodată idealul nu va fi cel visat.
 
El va avea un pic de burtă riduri sub ochi, puțin arogant, încăpățânat , orgolios păr grizonat la tâmple, iar Ea nu „rupe” sala, nu bântuie cluburile, e mult mai sensibilă decât pare ușor nesigură și fragilă.
 
Dar dragostea înseamnă mai mult decat chimie, atracție, erotism și conturi bancare similare.
Înseamnă, sacrificiu, dăruire, renunțare, răbdare și mai ales, așteptare.
Nimic nu se întâmplă peste noapte și nici în termen limitat ca un proiect de afaceri. Nimic nu se întâmplă cum ai prevăzut, nu se încadrează în standarde…
 
Te rupe, te sfâșie, răstoarnă totul și îți rescrie viața.
 
Pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai pretențioși, mai rigizi, uităm să trăim cu adevărat ne legăm de nimicuri și ignorăm evidența, ne dăm teste peste teste, pretindem perfecțiunea și nu mai vedem pădurea din cauza copacilor. Pierdem esența, apoi ne petrecem serile singuri pliați pe o sticlă de vin și ne întrebăm retoric de ce e dragostea așa greu de găsit.
Simplu: pentru că suntem orbi, egoiști, încăpățânați și mult prea închistați în pretenții absurde și am uitat să trăim bucuria sentimentului pur, provocarea de a clădi în doi bucuria de a împărtăși și răbdarea de a învăța.
 
❤Dragostea nu înseamnă să întrebi ce îți poate oferi celălalt, ci să te întrebi dacă ceea ce poți tu oferi e de ajuns.
 
Nu dai teste și termen limită, te implici , ajuți și încurajezi.
Dragostea se simte, se trăiește, nu se desenează și închide în șabloane.
Vei îmbătrâni redesenând-o și vei muri așteptând -o, când ai avut-o tot timpul sub ochi…
 
❤Dragostea stă în mâinile ce se împreunează în fiecare seară în rugăciune, cerând la Dumnezeu binele pentru tine, iar tu nici măcar nu vei ști lucrul ăsta .
 
❤Dragostea stă în emoția cu care îți scrie un mesaj și lacrimile ce consolează mâhnirea că tu ai fost prea ocupat să îi răspunzi.
 
❤Dragostea face din noapte zi, căutând drumul spre tine.
 
❤Dragostea te cere cu mai multe mâini ca o paradă de cerșetori dar tace când te întâlnește, deși inima îi agonizează.
 
❤Dragostea va fi acolo mereu pentru tine chiar de tu nu o vei vedea…
 
Iar tu o calci constant în picioare, nepăsător …
Orbirea unora poate dura toată viața!💞
 
Când întâlnești pe cineva care îți sucește mințile, nu mai ezita nu pune întrebări sau condiții…🥰
 
S-ar putea să pierzi ceea ce ai căutat toată viața…căutând defecte ce puteau fi remediate în doi…💞
 
Gabriela
https://www.youtube.com/watch?v=Ms3pqTEl5KM

07.06.2021


ÎNȚELEPCIUNE

Un om înțelept a spus:
-Trei lucruri nu se intorc niciodată înapoi:
1.Timpul
2.Cuvântul
3.Șansa

Trei lucruri pe care nu trebuie sa le pierzi:
1.Calmul
2.Cinstea
3.Speranța

Trei lucruri sunt valoroase cu adevarat:
1.Dragostea
2Respectul
3.Încrederea

Trei lucruri în viață nu sunt sigure:
1.Succesul
2.Puterea
3.Averea

Trei lucruri îl caracterizeazã pe om:
1.Munca
2.Corectitudinea
3.Performanța

Trei lucruri care îl distrug pe om:
1.Băutura
2.Aroganța
3.Răutatea

Trei lucruri sunt mai greu de spus:
1.Te iubesc
2.Ajută-mă
3.Iartă-mă

https://www.facebook.com/Impresionant.Ro/photos/a.212657705918757/793250061192849/

https://www.youtube.com/watch?v=dgXI3iy9u0w

02.06.2021


“Energia pe care ne-o da iubirea este extrem de puternica.
Ne mobilizeaza, ne da forta sa depasim orice obstacole, ne determina sa facem lucruri de care nu ne credeam in stare.
In numele iubirii suntem capabili sa “mutam muntii din loc”.

Insa oamenii de obicei traiesc cu impresia ca aceasta energie o pot simti doar prin relatia cu un altul – un partener, un parinte, un copil, un prieten.
Cautam cu disperare iubirea pe care sa o simtim pentru alti oameni si doar cand o gasim suntem impliniti.
Cand nu avem cui sa dam si de la cine sa primim iubire, ne simtim goi pe interior, tristi, lipsiti de vlaga si chiar de pulsiunea noastra vitala.

Cum ar fi daca am constientiza ca putem sa ne concentram capacitatea de a iubi si pe altceva decat pe oamenii din jurul nostru?
De exemplu, imagineaza-ti ca te-ai iubi pe tine, planurile, visurile, obiectivele tale. Imagineaza-ti cum ar fi daca ti-ai investi energia vitala in a-ti crea scenariul de viata ideal pentru tine si daca “ai muta muntii din loc” pentru a trai viata visurilor tale.

Cum ar fi daca ti-ai canaliza puterea de a iubi nu doar pe alti oameni, ci si pe planurile si dorintele sufletului tau?
Iubirea nu inseamna doar iubirea pentru un altul. Iubirea din interiorul tau poate fi trezita, alimentata si directionata catre tine si visurile tale.

Iti dai seama ce lucruri marete ai putea sa realizezi si cata implinire ai simti daca ti-ai iubi cu adevarat viata?”

https://www.facebook.com/101088802016650/photos/a.101227752002755/107924494666414/

https://www.youtube.com/watch?v=E4l8PEYpAnI

27.05.2021


LIMITELE PĂRINȚILOR

Pot să îţi dau viaţă, dar nu pot trăi pentru tine.
Pot să te învăţ lucruri, dar nu te pot obliga să le asculţi.
Pot să-ţi arăt direcţia, dar nu te pot duce acolo.
Pot să-ţi dau libertate, dar nu pot să răspund pentru ea.
Pot să îţi arăt care este diferenţa dinrte bine şi rău, dar nu pot decide pentru tine.
Pot să-ţi cumpăr îmbrăcăminte frumoasă, dar nu te pot face frumos în interior.
Pot să-ţi dau un sfat, dar nu-l pot accepta eu pentru tine.
Pot să-ţi ofer dragostea, dar nu ţi-o pot impune.
Pot să te învăţ să împarţi, dar nu te pot face să nu fii egoist.
Pot să te învăţ adevărurile vieţii, dar nu-ţi pot face o reputaţie.
Pot să te învăţ să te fereşti de alcool, dar nu pot spune “nu” în locul tău.
Pot să te previn despre efectele tutunului, dar nu te pot opri să le foloseşti.
Pot să te învăţ ce-i bunătatea, dar nu ţi-o pot impune.
Pot să te învăţ cum să trăieşti, dar nu-ţi pot da viaţa veşnică.

Dumitra Achim

https://www.youtube.com/watch?v=oOT2-OTebx0

23.05.2021


Liniștea
e mult mai prețioasă
decât ne imaginăm noi,
ea vorbește
atunci când cuvintele noastre
nu o pot face,
ea este mereu prezentă
acolo …
când avem nevoie
pătrunde în noi,
se face una cu trupul nostru,
ne inundă creierul,
ne trimite în visare
sau ne trezește din ea,
ne mângâie gândurile,
ne modelează acțiunile.
Liniștea
e una cu noi …

https://www.facebook.com/Sabin111Sabin/videos/891393864765218

https://www.youtube.com/watch?v=NAEppFUWLfc

19.05.2021


Fiecare clipă,
fiecare zi e o poartă spre o altă lume,
o lume în care monotonia se transformă în unicitate,
o lume în care un surâs, un zâmbet
o iubire, o prietenie
se transformă în bogății neprețuite.
În fiecare zi descoperi calea spre fericire
trăind fiecare clipă la maxim
și prețuind fiecare moment cu intensitate…
poate fi aceasta o poartă către Fericire.

https://www.facebook.com/901774129906834/photos/a.901781799906067/1880527995364771/

https://www.youtube.com/watch?v=lYGiAh8MH1w

15.05.2021

Adevărata fericire vine doar alături de oamenii care sunt dispuşi să te accepte şi să te iubească exact aşa cum eşti, chiar şi în cele mai grele momente ale vieţii, chiar şi atunci când meriţi cel mai puţin.
Câteodată avem nevoie să ni se amintească faptul că suntem speciali, unici şi frumoşi doar pentru simplul fapt că suntem…

https://www.facebook.com/photo?fbid=139796238161566&set=a.121903659950824


12.05.2021


Sunt oameni pe care îi ţinem în braţe,
dar nu neapărat şi în suflet.
Şi sunt oameni pe care îi ţinem în suflet
pentru că nu putem să-i ţinem în braţe.

https://www.facebook.com/photo?fbid=144168784390978&set=a.121903659950824

https://www.youtube.com/watch?v=7_hbE9giHpQ

09.05.2021


Sa te eliberezi de ceea ce spune lumea despre tine inseamna sa iti dai voie sa traiesti asa cum iti doresti. Sa iti urmezi visurile, sa iti depasesti limitele, sa te distrezi, sa te simti bine cu tine insuti si cu drumul pe care tu ti-l alegi.

Oricum, orice ai face, oamenii vor gasi mereu un motiv sa te critice sau sa te barfeasca. Ei fac asta pentru ca nu traiesti asa cum se asteapta ei sau pentru ca sunt invidiosi pe libertatea cu care iti dai voie sa iti urmezi visurile.

Asa ca, intreaba-te:
Ce conteaza ce spune lumea cand tu nu esti fericit cu felul in care traiesti?
Ce conteaza ce spune lumea atunci cand tu esti fericit?

Singurul tau scop ar fi normal sa fie propria ta implinire. Orice altceva este o pierdere de vreme si de energie.
Fii fericit!🔥”

https://www.facebook.com/101088802016650/photos/a.101227752002755/101856291939901/

https://www.youtube.com/watch?v=JaH6TVNhBCo

06.05.2021Azi am fost din nou de o sinceritate frustă… deși în ultimul an, am constatat că o astfel de sinceritate poate dăuna grav, nu numai mie, ci și altora… Din păcate m-am lămurit că nu pot fi altcumva… chiar cred sincer că, poate nu imediat, dar într-un timp nu foarte îndepărtat, sinceritatea va învinge mereu minciuna, falsitatea și parșivitatea…

Sine cera sau mic tratat despre sinceritate

“Sinceritatea este probabil cea mai apreciată trăsătură umană. Atât genul feminin, cât și cel masculin, în perspectiva unui viitor parteneriat emoționat, fie el romantic sau de simplă amiciție, declară că își dorește alături o persoană sinceră. De ce doar anumiți oameni sunt sinceri și alții sunt niște disimulatori? Este sinceritatea o trăsătură de caracter înnăscută sau ea se educă? Înainte de a căuta un răspuns la această întrebare esențială care ne poate schimba comportamentul pe viitor, ar trebui în primul rând să definim sinceritatea. Conform DEX, sinceritatea este „lipsă de prefăcătorie sau de viclenie”[1], semantica sa fiind completată de o serie de sinonime totale sau parțiale după cum urmează: „franchețe; loialitate, lealitate. Cinste, onestitate, corectitudine, probitate (livr.), integritate. Credință, fidelitate, devotament, devoțiune (livr., rar). Naturalețe, simplitate, spontaneitate, dezinvoltură (livr.). Nevinovăție, puritate, inocență, candoare; naivitate, credulitate. Confidență, destăinuire, divulgare, mărturisire, spovedanie, confesiune. Obiectivitate, obiectivism (ieșit din uz), imparțialitate, nepărtinire. Adevăr, veridicitate, veracitate (livr.), veritate (rar). Verosimilitate (rar)”[2] și lista continuă.

sinceritatea implică racordarea gesturilor, a vorbelor și a acțiunilor la sentimentele, gândurile sau credințele noastre. Este un act de comunicare, de transmitere a unui mesaj care este în conformitate cu propria ta ființă în toate datele ei esențiale.

Autenticitatea este cuvântul cheie în această ecuație. Nu este vorba în definitiv decât de a fi în conformitate cu tine însuți. Acum, întrebarea este alta. Dacă pare atât de simplu și de natural, de ce oare găsim atât de puțini oameni sinceri? Sau, ca să ne întoarcem de unde am pornit, de ce unii oameni sunt sinceri, și de ce alții nu? Oare suntem programați genetic să fim sinceri, respectiv să fim prefăcuți? Eu cred că nu, ci, mai degrabă, decidem în dreptul nostru cum vrem să fim. Pe de altă parte, într-adevăr, temperamentul dictează predispozițiile de a ne deschide și de a adopta o poziție francă față de ceea ce gândim, cum este cazul colericilor și al sangvinilor, și, o predispoziție pentru retragere, izolare și implicit dificultate de a spune exact ceea ce gândești – teama de vulnerabilitate prin expunere – în cazul flegmaticilor și al melancolicilor. În orice caz, educația în acest sens, precedată deciziei de a fi un om sincer, onest, este cea care primează și care poate face minuni și pentru cel mai timid melancolic. Consecvența față de propria noastră gândire – aceasta nu înseamnă că pe măsură ce acumulăm mai multă experiență nu vom evolua și, implicit, viziunea noastră despre viață nu se va modifica, acesta este un proces absolut natural – este o chestiune de respect atât față de propria noastră persoană, cât și față de semenii noștri.

https://respiro.ro/time/sine-cera-sau-mic-tratat-despre-sinceritate

https://www.youtube.com/watch?v=5Yzs4-D5YWk

04.05.2021
Eu așa fac mereu 😇

Umpleți sufletul cu iubire,
împodobeşte-l cu iertare,
iar când realitatea îți pare prea apăsătoare,
evadează în visul tău …

https://www.facebook.com/100063935700647/videos/483968336287114


02.05.2021
Titlul este superb!
În existența noastră pământească nu putem pune în paranteză sufletul
Restul e la latitudinea fiecăruia dintre noi…
Eu vă doresc din tot sufletul, sănătate și fericire!

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/05/pastorala-de-invierea-domnului-ips-ioan-existenta-noastra-pamanteasca-nu-putem-pune-paranteza-sufletul/

https://www.youtube.com/watch?v=8Ao-ewzx5Bw

01.05.2021


“Faceți cum fac copacii: schimbă frunzele, dar păstrează rădăcinile.
Deci schimbați-vă ideile, dar păstrați-vă principiile.”
Victor Hugo

https://www.youtube.com/watch?v=8n4dv-pksyk

29.04.2021


Ai grijă de tine?

”Grija față de propria ta persoană este necesar să fie mereu o prioritate pentru tine. Grija față de tine însuți nu este un moft, ci o necesitate.

Când înveți să te pui pe primul plan în viața ta, când îți respecți mintea și corpul, când îți investești timpul și energia în a fi împlinit și mulțumit de tine, poți, cu adevărat, să le dăruiești și altora lucruri de calitate.
Atunci când tu ai bateriile pline, când ești liniștit în interior și ai zâmbetul pe buze, vei aduce în viața altora doar pozitiv.

Nu, nu este egoism să ai grijă de tine, ci este cel mai bun lucru pe care poți să îl faci, atât pentru tine cât și pentru cei din jur. Ce poți să le dăruiești altora dacă tu ești obosit, stresat, bolnav, nefericit? Nimic de calitate, cu siguranță. Și cum ai ajuns să fi obosit, stresat, bolnav sau nefericit? Pentru că nu ai avut grijă de tine, pentru că nu ți-ai stabilit limite și granițe sănătoase, poate pentru că te-ai lăsat folosit de alții, pentru că nu ai învățat să te prețuiești și să te respecți.

Înainte să poți să le dăruiești altora necondiționat, este necesar să ai de unde să o faci. Iar pentru asta, acceptă că tu ești cea mai de preț și mai importantă persoană din viața ta și trăiește în consecință.
Când tu ești fericit și împlinit ai mult mai multă deschidere și disponibilitate față de semenii tăi. Așa că, învață să îți acorzi atenția, timpul și energia necesare pentru a deveni o ființă care emană pozitivitate, atât pentru binele tău, cât și pentru al celor din jur.

https://www.facebook.com/101088802016650/photos/a.101227752002755/105004038291793/

https://www.youtube.com/watch?v=X4kv64lpocY

26.04.2021


Cine a văzut speranţa, nu o mai uită.
O caută sub toate cerurile şi printre toţi oamenii.
Şi visează că într-o zi o va întâlni din nou, nu ştie unde…

OCTAVIAN PALER


23.04.2021


“În viață, regretul nu aduce înapoi o clipă pierdută…o sută de ani nu vor recupera ceva pierdut într-o singură oră.
A trăi cu regrete înseamnă să fii prins în mlaștina trecutului, iar trecutul nu poate fi schimbat în nici un fel.
Indiferent cât de mult te gândeșți la cauzele problemelor tale din trecut, acest lucru nu te ajută să mergi înainte, creându-ți o viață mai bună.
Un om înțelept este unul care se gândește numai la prezent, nu la trecut și viitor!
Gabriela
Să aveți o zi plină de iubire…fără regrete….❤”

https://www.facebook.com/6.Gabriela.Brigi.19/photos/a.1349516348503661/3677682965686976/


21.04.2021
Vis

Uneori mă trezesc și cuceresc lumea din prima răsuflare pe care o iau dimineața.
Și cearceafurile cântă a parfum de primăvară că azi va fi o zi minunată.
Lumina e perfectă și pielea îmi zâmbește a parfum de trandafiri proaspăt înfloriți.
Roua de pe buze îmi cade printre vise și genele se deschid ca bujori parfumați.

Visele sunt doar scenarii pe care subconștientul tău înceracă să-ți spună că le poate îndeplini și în realitate.
Visele vor să te scape de frici. De asta ți le aduce aproape, sub nas.
Dar tu, conștient fiind, nu realizezi că deja ai căzut în gol și altceva mai rău de atât nu poate să ți se mai întâmple.
Vrei mereu ca realitatea să fie altfel. Să fie reală, să faci ceea ce trebuie.
Nu ceea ce visezi.
Pentru că ceea ce visezi e nebunesc, incredibil, minunat, entuziasmant.
Adică…cine nu și-ar dori să zboare făcând doar un salt! Cred că și tu ai ai visat că zburai…
Și chiar și asta e posibil.

Dar realitatea ți-o limitezi de parcă ai fi ales nivelul “Easy” la acest joc-simulare care se numește viață.
Vrei ca totul să fie previzibil și safe. Să nu te surpindă nimic, îți iei toate precauțiile: îți pui bani deoparte pentru pensie, îți planifici concediul cu un an înainte, vrei să știi exact unde vei fi în fiecare zi, așa că îți iei un job care să îți asigure stabilitate, îți iei până și umbrela atunci când se înorează.

Dar ce-ar fi dacă, în loc să te stresezi că te-a prins ploaia și nu ai umbrelă – să te bucuri de ea.
Efectiv să simți fiecare picătură răcoritoare care îți venerează pielea, la fel cum venereză și petalele florilor.
Ce-ar fi dacă ai risca și ai trăi la fel cum o faci în vis: zburând nebunește deasupra blocurilor.

https://andradamaxim.wordpress.com/2018/07/01/vis/

https://www.youtube.com/watch?v=Y3ywicffOj4

20.04.2021
Se spune că gandul este arhitectul destinului. Atunci când gândim fabricăm ceva abstract sau concret, inventăm, judecăm, concepem sau cumpănim ceva. Viteza cu care călătorește gandul nu a putut fi determinată încă, dar nu viteza este cel mai important aspect, ci vibrația gândului. Puterea minții oricărui om stă în capacitatea de a genera gânduri. Gândurile pozitive atrag evenimente pozitive, iar cele negative atrag evenimente negative, pentru că tot ceea ce vedem reprezintă rezultatul generat de gândurile noastre.  Tot ceea ce facem reprezintă reinterpretarea gândurilor noastre.

Fiecare individ își consumă viața în două planuri: interior și exterior. Mintea controlează ceea ce se întâmplă în planul interior, iar omul controlează mintea cu ajutorul creierului. Niciun eveniment din exterior nu poate perturba echilibrul interior atâta vreme cât este înțeles și interpretat într-un mod pozitiv. Capacitatea omului de a gândi reprezintă puterea cu care natura l-a înzestrat. Putere nemărginită care odată controlată va face din negru alb; va transforma ura în iubire și zgomotul în liniște. Fiecare poate transforma orice în orice altceva cu puterea gândului. Gandul este secretul. Tot ce se întâmplă în exterior are legătură cu pozitivismul sau cu negativismul din interior.

Gandul este părintele faptei. În momentul în care omul generează un gând, vibrația lui îi va atinge și pe cei din jurul său. Fenomenul se numește rezonanță și nu este ceva științifico-fantastic. Există și îl experimentăm în fiecare zi. Oamenii care gândesc pozitiv și care sunt înconjurați de sentimente de pace, de liniște, de iubire, vor transmite involuntar celor din jurul lor energie cu plus și viceversa. Energia va da naștere unor fapte sau evenimente pozitive. În același sens, oamenii care gândesc negativ molipsesc alți oameni, iar rezultatul este materializat în ură, gelozie, sau răzbunare. Cu cât mai mare este puterea gândului, cu atât mai multe minți vor genera același tip de energie sau fapte.

Gandul este sculptorul ce te face persoana care vrei tu sa devii. Nu ceea ce se întâmplă în exterior te face să fii ceea ce ești, ci modul în care înțelegi și interpretezi realitatea. Iată de ce copiii de genii pot ajunge criminali în serie și copiii criminalilor în serie pot ajunge genii. Pentru că realitatea poate fi modelată cu puterea gândului. Orice lucru din exterior care trece prin filtrul gândirii poate deveni ceva pozitiv. Ceea ce se află în interior va fi întotdeauna cauza, iar ceea ce se petrece la exterior va fi mereu efectul. Niciodată invers. Dacă vrei să schimbi efectul nu ai de ce să privești în exterior, gândește, acționează asupra cauzei.

Morala: Gandul este cauza și realitatea este efectul.

https://ianculescuhimself.ro/ganduri/gandul-fapta-pozitit-negativ

One thought on “Gânduri pentru sufletul meu”

 1. Ce este iubirea?
  Probabil cum spunea cineva, este un sentiment egoist si care poate parea chiar restrictiv mai ales fata de persoana iubita….
  Insa pt EA, am fost, sunt si voi fi, mereu gata sa accept orice!
  Pt EA mi-as rupe sufletul in bucati si as calca pe el, doar sa o stiu fericita si implinita!
  EA si numai EA, mi-a dat aceasta putere de a accepta pana si suferinta ca fiind ceva normal, EA mi-a oferit sansa de a spune la modul cel mai sincer chiar un pic fortat acele cuvinte ,,Te iubesc!” si nu in ultimul rand, m-a facut sa ma simt deosebit, perfect in preajma ei si o varianta total imbunatatita a mea din toate punctele de vedere, atunci cand sunt cu EA!
  E egoism? Poate ca da, insa ea si fericirea ei ma face sa pot fi si altruist….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *