E ziua lor…

LA MULȚI ANI!, doamnelor și domnișoarelor… 🤗

Mi-a plăcut mult asta:

~~~~ Eseu ~~~~
❣️…Din partea unei femei, pentru tine, drag bărbat…❣️

“Probabil ţi s-a mai spus de atâtea ori, dar sunt convinsă că tot de atâtea ori ai uitat. S-au scris sute de cărţi pe acest subiect, s-au realizat zeci de emisiuni şi mii de psihologi au dezbătut ceea ce părea că a mai rămas de dezbătut.

Nu vreau să mă repet, dar nici nu vreau să trăiesc cu gândul că nu am spus-o niciodată. Am decis ca astăzi să-ţi spun lucruri pe care de multe ori noi, femeile, le-am ascuns. Vreau să realizezi cât de grea este misiunea ta, să descoperi cât de provocatoare este şi cât de mare va fi satisfacţia după ce o vei împlini.

Sigur ţi-a mai spus şi mama, sora sau multă lume, că femeile sunt de neînţeles. Şi asta pentru că nici noi personal, uneori, nu ne înţelegem. Şi nici nu ştim ce vrem uneori. Oricât ne-am minţi sau amăgi, aceasta este realitatea.

Melodii peste melodii ne-au fost dedicate nouă, ni s-au ridicat clădiri şi ni s-au dăruit împărăţii. Şi niciodată nu ne-am săturat.Trebuie să înţelegi faptul că, oricât de puternică pare o femeie, de fapt este mai sensibilă decât o floare. Femeia este atât de sensibilă, încât cu cea mai uşoară vorbă o poţi răni…”

“Te rog, nu crede în ceea ce se spune despre “emanciparea” femeii.
În realitate, a rămas tot un suflet flămând de iubire şi de atenţie. Încă ne mai place să ne deschizi uşa de la maşină, să ne faci câte o surpriză mică sau să ne dai haina de pe tine când afară e frig.
Oricât de puternică ar fi o femeie, nu poate să nu-i tremure sufletul la grija pe care i-o acorzi.

Mai ţineţi minte când am strigat că nu avem nevoie de voi?
Am minţit!
Avem nevoie atât de mare de voi, bărbaţii, încât simţim că singure ne pierdem. Ne pierdem pe un drum închis. Avem nevoie de voi să ne spuneţi cât de speciale suntem, cât de frumoase şi deosebite suntem. Şi când faceţi aceasta să ne priviţi în ochi iar noi să roşim.
Avem nevoie de voi ca să fiţi capul familiei, să ne sfătuiţi şi să ne protejaţi.

Nu ne ascultaţi când vă spunem că putem trăi şi singure. Nu e aşa! Singure am fi distruse. Noi trăim datorită vouă. Numai că vă rog ceva, dragi bărbaţi, nu uitaţi că noi suntem femei, iar a fi femeie, înseamnă a fi diferită…”

https://www.facebook.com/6.Gabriela.Brigi.19/posts/2378197008968918/

YouTube player

Leave a Reply

%d