Dincolo de scenă – Cosmin Lupan

“Dincolo de lumina reflectoarelor, în spatele fiecărui act artistic sălășluiesc o serie de alte personaje. Unele dintre acestea își aduc aportul ca spectacolele să devină show-uri. Altele veghează ca ceea ce se aude „să sune bine“… Unul din reprezentanții acestei bresle din zona de vest a țării este arădeanul Cosmin Lupan, prin mâinile și urechile căruia au trecut, în ultimele două decenii, o serie de înregistrări cu artiști din categoria celor aflați în preferințele publicului larg sau muzicieni din categoria underground… De-a lungul anilor, arădeanul și-a adus aportul în melodiile unor artiști ca Iris, Direcția 5, Talisman, ABRA, Pacifica, Voltaj, B-ton, Hi-Q, Lagună, Calandrinon și a colaborat și cu muzicieni care ne-au părăsit între timp ca Laura Stoica, Ioan Gyuri Pascu sau Teo Peter…”

„Scena muzicală din vestul țării este bogată în artiști valoroși dar care din păcate nu au vizibilitate. Promovarea clasică se face prin concerte, radio și televiziune. Acum în noul context cu pandemia, promovarea se face online. Eu cred că nu ne lipsește nimic, din punct de vedere artistic dar din păcate nu totul se rezumă la asta iar motivul nereușitei poate fi și lipsa perseverenței, a descurajării și de cele mai multe ori lipsa resurselor financiare”, este de părere Cosmin Lupan…

„Cu Horea (Crișovan) am colaborat în mai multe producții făcute pentru Direcția 5 și ne știm demult de pe vremea când cânta în trupa Blazzaj cu care cred că am și făcut ceva înregistrări cred că…chiar la Taboo Music. Îl apreciz pe Horea și apelez la el la diferite proiecte muzicale. cum e și cel cu French. Secretul prieteniei noastre… suntem sensibili la muzică bună și frumoasă. Nu știu dacă sună frumos. dar cam așa este”, a mai spus Cosmin Lupan.

.https://www.pressalert.ro/2021/02/povestea-lui-cosmin-lupan-omul-care-de-doua-decenii-face-muzica-sa-sune-bine/

Înregistrare și mixaj audio: Cosmin Lupan în studioul MagicSounds, Arad, România
Produced by: Cosmin Lupan & directia 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *