Despre ce înseamnă o comunitatea normală

Citatul care mă definește deplin vizavi de o societate sau comunitate normală este acesta:

O societate democratică n-are cum să funcționeze normal decât respectând legile existente, bune, rele, cum sunt, atâta timp cât ele nu sunt înlocuite cu altele mai bune. O lege, chiar proastă fiind ea, este mai bună decât o lege inexistentă, care permite liberul arbitru al fiecăruia. O societate fără legi care să fie respecate este o societate haotică, bolnavă

https://nimfomane.com/forum/topic/109316-chat-la-liber/?do=findComment&comment=6018378

Alte citate legate de acest principiu:

…profit și eu de ocazie să-mi expun ideile despre ce inseamnă o comunitate sănătoasă, care functionează în mod armonios.
Sunt 3 lucruri esențiale pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a unei comunități:

  1. Definirea unui sistem de reguli extrem de clar după care funcționează comunitatea, care să nu ofere posibilitatea unor interpretări diverse.
  2. Definirea unui sistem corespunzator de sancțiuni aplicabil fiecărei încălcări a regulilor.
  3. Stabilirea unui grup autorizat care să vegheze eficient la respectarea regulilor și aplicarea sancțiunilor când este cazul.

Din păcate, regulile acestui forum sunt cum sunt, sancțiunile la fel, iar acel grup autorizat e practic inexistent, singurul membru al grupului fiind @pisicuts al carui interes principal este maximizarea profitului. Motiv pentru care nu numai că nu încearcă să impună respectarea regulilor, ci dimpotrivă, promovează tacit un oarecare haos controlat care să permită scandalurile, pentru că, lucru dovedit din plin de societatea românească, unde e scandal este și rating și unde este rating este și profit.

https://nimfomane.com/forum/topic/109316-chat-la-liber/?do=findComment&comment=4363452

Dar după părerea mea, ca să te asiguri că sunt respectate regulile acelea, în primul rând trebuie să stabilești foarte clar care este acel sistem de reguli și să-l postezi undeva, fie aici, fie în topic separat, ca să știe lumea ce reguli trebuie sa respecte.

Eu prin sistem de reguli înțeleg regula definită simplu și clar, urmată de sistemul de penalizări care se aplică în caz de nerespectare a ei, că altfel regula e ineficientă.

Un exemplu concret, ceva de genul:

Regula 1. Sunt interzise înjurăturile de orice fel și din orice motiv.
Penalizari pentru nerespectarea regulii 1:

  • prima abatere: restricționarea la postări 3 zile
  • a 2-a abatere – 10 zile
  • a 3-a abatere – o lună
  • a 4-a abatere – banare

Idem pentru toate celelalte reguli.

https://nimfomane.com/forum/topic/137469-%C3%B0%C3%BF%E2%80%98%E2%82%AC-%C3%B0%C3%BF%CB%9C%C2%B2-moderator-nou-pe-forum-bitchy-%C3%B0%C3%BF%E2%80%9C%C2%8D-%C3%B0%C3%BF%CB%9C%E2%80%B9/?do=findComment&comment=5716030

Sunt un susținător declarat al respectării regulilor comunității, bune, rele, cum sunt la momentul dat. Asta nu înseamnă că nu militez pentru îmbunătățirea lor, dovadă că, spre deosebire de curvarii adevărați, eu am venit cu o propunere concretă, în loc să debitez generalități gen “unii”, “câteva” etc.

Deci cât timp o regulă a comunității e valabilă, nu numai că o respect ci o și aplic. Iar pentru regulile pe care le încalc (vezi off topicul pe topicele escortelor) îmi asum răspunderea și consecințele. Evident că atât timp cât Bitchy nu mă va sancționa pentru asta, voi continua.

https://nimfomane.com/forum/topic/146519-pentru-cine-doreste-sa-isi-spuna-off-ul/?do=findComment&comment=6004215

Pentru ca sunt convins ca ai citit regulamentul dar n-ai inteles nimic din el 😂 Asa ca ti-l traduc. “Pe acest forum singura regula este aceea ca nu se aplica nicio regula😜”

https://nimfomane.com/forum/topic/105881-despre-diferenta-de-varsta-in-relatiile-lungi/?do=findComment&comment=3366751

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *